Göteborgscupen 2016 Klätterlabbet

Andra deltävlingen av tre i Göteborgscupen i bouldering 2016, Klätterlabbet 27 februari.
Bakom Göteborgscupen står de tre stora hallarna i Göteborg – KlätterdomenFabriken och Klätterlabbet – ligger bakom den nya cupen. Under vintern/våren 2016 genomförs tre deltävlingar. De slutgiltiga vinnarna koras efter den stora finalen den 8 april.

När och var

Tävling börjar 10:00 den 27 januari på Klätterlabbet.

Klasser
  • Junior (alla födda 2002 eller senare)
  • Senior (alla födda 2001 eller tidigare)
  • Oldies (40+)
Upplägg

Deltävlingarna avgörs på 40 olika svåra kvalproblem med poängen 1000-25 poäng, de tio bästa poängen räknas och de sju bästa i varje klass gör upp i final. Final körs på tre problem med knockout och grepp-poäng. Sju personer går till final, två slås ut på första finalproblemet, två på andra problemet. De kvarvarande tre gör upp om pallplatserna på det sista finalproblemet.
Efter de tre grundomgångarna gör de åtta bästa i varje klass upp i en helt avgörande final 8 april på Fabriken!

Deltävlingar

Göteborgscupen bouldering 2016 har tre deltävlingar och en final. För att få delta på finalen behöver du ha varit med på minst två av de tre deltävlingarna.