Klättring på väg mot OS i Tokyo 2020

ticket-to-tokyo-626x400
Klättringen håller tag i möjligheten att vara med på OS i Tokyo 2020.
Idag togs beslutet att klättring är bland finalisterna för att få komma med i Tokyo OS 2020. Totalt handlar det om handlar det om 18 grenar fördelat på 5 sporter som gör upp om platserna i OS. Förutom sportklättring är Baseball/Softball, Karate, Skatebord och Surfning nominerade.


– Det är en stor ära att bli utvald. Vi tackar för denna fantastiska möjlighet och erkännandet av den olympiska rörelsen. Det är fortfarande en lång väg att gå, och alla vi på IFSC är fullt fokuserade på de kommande utmaningarna . Tillsammans med våra atleter och de nationella förbunden når vi nya höjder,  säger IFSC presidenten Marco Scolaris i ett pressmeddelande.
Det slutgiltiga beslutet tas vid ett IOC möte i augusti 2016. Fram till att beslutet tas kommer IFSC tillsammans med utveckla sin organisation tillsammans med atleter och nationella förbund för att stärka klättringens chanser.