Klätterträff i Kjugekull i helgen

Foto: Simon Månsson, bsfoto.se/simtrax/
Foto: Simon Månsson, bsfoto.se/simtrax/

Skånska graniten är som bäst under hösten. Skånes klätterklubb tar fasta på det och bjuder in klättrare från hela Sverige till Kjugekull Boulder Meet 18-20 september. 

Climb In i Göteborg, Hägstaträffen i Stockholm och Tunabergsträffen utanför Nyköping är några av de klassiska klätterträffarna i som arrangeras av klätterklubbar i Sverige. Skånes Klätterklubb är nu på gång att på att sätta Kjugekull på träffkartan.  

Klättringen på Kjugekull har otroligt mycket att erbjuda. Den stora variationen av problem, den vackra omgivningen, lättillgängligheten och kvaliteten gör det till ett av de bästa boulderområdena i Sverige.

De senaste två åren har Skånes Klätterklubb anordnat en träff klubbens medlemmar två år i rad. I år gör de slag i saken och bjuder in hela klättersverige.

Foto: Simon Månsson, bsfoto.se/simtrax/
Foto: Simon Månsson, bsfoto.se/simtrax/

– Vi hoppas på god uppslutning och lika bra stämning som det brukar vara på Climb In. För de som kommer långväga är det ett utmärkt tillfälle att lära känna Kjuge och de bästa problemen,  det kommer att vara mycket folk på plats så det är bara att hänga på, hälsar Fredrik Mattisson från Skånes Kätterklubb.

– Det är inte tillåtet att tälta på Kjuge. Därför har vi hyrt en gård, där man kan slå upp tält på gräsmattan. Det finns tillgång till kylskåp, dusch och bastu, och bredvid gården ligger det en sjö man kan bada i, informerar Fredrik Mattisson.

 När, var och hur hittar ni på Skånes Klätterklubbs hemsida. Vill du läsa mer om Kjugekull och vad som erbjuds där läs artikeln Kjugekull – ett riktigt stenparadis från tidningen Bergsport #165.

Anordnar din klubb en klätterträff? Kontakta redaktionen på bergsport.se så hjälper vi er att sprida information om er träff.