Kajsa Rosén vidare till junior-VM final i lead

Tävlingsarenan i Arco, Italien. Foto IFSC
Tävlingsarenan i Arco, Italien. Foto IFSC
Dag sju av årets junior-VM är slut och Kajsa Rosén är vidare till lördagens final i lead.
Kajsa Rosén klättrade med otrolig pondus och fick till ett perfekt press och toppade ur. Utöver Kajsa toppade endast Anak Verhoven och Julia Chanourdi ur. Favoriterna Tjasa Kalan och Jessica Pilz föll på toppgreppet.
Kajsas final börjar klockan 13.00 nu på lördag.

– Även Hannes Puman var i praktslag. Oturligt nog fick han medvridning vid ett fotlyft och gled av ett grepp. Han var då helt fräsch och hade utan vidare klarat en finalplats. Hannes slutade på nittonde plats. Tidigare under förmiddagen klättrade Ymer Alber i youth B. Ymer fick inte riktigt till flytet men slutade på en hedrande 14:e plats, meddelar förbundskapten Reino Horak direkt från tävlingarna i Arco.
Kolla in klättrare från kvalet på tävlingarnas officiella hemsidan – rockmasterfestival.com/2015/en/gallery/videos/
Imorgon fredag är det dags för Hannes Puman igen när Speed tävlingen ska avgöras. Följ speedtävlingen via IFSC’s livesändning.