Hannes på nittonde och Ymer åttonde plats på junior-VM

Ymer Alber toppar ut på junior-VM i Arco. Foto Peter Thulstrup
Ymer Alber toppar ut på junior-VM i Arco. Foto Peter Thulstrup
Hannes Puman och Ymer Alber gjorde bra ifrån sig och hamnade på nittonde respektive åttonde plats. De sex bästa går vidare till final.
Ymer Alber kvalade in på fjärde plats i kvalet igår så förhoppningarna var stora inför seminfinalen idag. Efter en fin insats slutade Ymer på åttonde plats. Även Hannes Pumman hade ett bra kval och slutade på totalt nittonde plats. De sex bästa i varje klass går vidare till finalen.
– Ymer ett futtigt försök från final. Juniorernas final var svår, tung och med väldigt diverserade och lite ovanliga problem. Hittills har våra aktiva presterat mer än godkänt så fortsättningen blir både spännande och kul, meddelar förbundskapten Reino Horak från Arco.
IFSC live sänder alla finaler imorgon.
 

På tisdag drar lead kvalet igång och hela den svenska truppen deltar. Mer information om tävlingarna hittar ni på den officiella hemsidan – rockmasterfestival.com/2015/en.