Stor trupp till European Youth Cup i Imst i helgen

Kajsa Rosén blev snöpligt utan silver vid Europacupen i Dornbirn. Foto: Björn Alber
Kajsa Rosén under Europacupen i Dornbirn. Foto: Björn Alber
Sverige åker med en stor trupp till helgens European Youth Cup tävling i lead
Nu i helgen är det den andra deltävlingen av fyra i European Youth Cup i lead. Första deltävlingen i European Youth Cup hölls i Dornbirn, Österrike och där placerade sig Sverige som tionde nation totalt.
– Det måste vara en rekordstor trupp som representerar Sverige i en lead tävling. Hela juniorlandslaget samt hela träningsgruppen, totalt 12 personer, åker till Imst, säger förbundskapten Reino Horak.
Landslagsteamet består, utöver landslaget, av en träningsgrupp. Det är en grupp med de bästa och mest motiverade ungdomar och juniorer. Genom att hjälpa dessa med träningsplanering, anordna träningsläger med mera vill landslagsteamet höja standarden för svenska klätterungdomar och på sikt få fram ett konkurrenskraftigt seniorlandslag.  Läs mer om juniorlandslaget och träningsgruppen här.