Nordic Junior Elite Camp

nordic-elite-camp-uppradade
Foto: Peter W. Thulstrup
Under Valborgshelgen samlades de nordiska juniorlandslagen för ett gemensamt träningsläger i Göteborg. Totalt deltog 23 ungdomar från Sverige, Danmark och Norge.

– Lägret blev väldigt lyckat och var uppskattat av både ledare och aktiva. Det var fantastiskt att se den glädje, gemenskap och det intensiva engagemanget ungdomarna hade under dessa tre mycket hårda träningsdagar, säger initiativtagaren Reino Horak.
Under de tre intensiva träningsdagarna erbjöds sammanlagt åtta workshops och aktiviteter på kvällarna. Vid sidan av förbundskapten Reino Horak och den svenske landslagscoachen Timo Kero deltog även norges nya landslagscoach, Jan Erik Paulsen och Robin Vickery från det danska landslagsteamet. Robin Vickery blev dansk mästare redan för 20 år sedan men tävlar fortfarande aktivt. Övriga hjälpande ledare var den svenska landslagsläkaren Björn Alber, Marjo Herforth Baehr och Peter Thulstrup från Danmark.
nordic-elite-camp-lead
Foto: Peter W. Thulstrup
– Grundtanken med lägret och upplägget är att det ska bli ett återkommande event där de nordiska tävlingsklättrarna samt tränarna kan träffas, lära av varandra, träna och sparra samt utbyta erfarenheter och lägga upp gemensamma planeringar inför kommande internationella och nationella tävlingar, förklarar Reino.
– Lägret fungerade även som en uppstart inför den kommande internationella tävlingssäsongen som startar med den European Youth Cupen i Dornbirn, Österrike, helgen 9-10 Maj. Vi blir hela elva aktiva från Sverige som kommer till start.
– En positiv krydda var att den norske förbundskaptenen Jan Erik tog initiativet att försöka arrangera nästa års läger i Norge samt att vi gemensamt under nästa år ska försöka utveckla det nya ”Nordic Lead Challenge” att omfatta deltävlingar både i Norge & Danmark.
– Jag vill passa på att tacka alla ledare och aktiva för en fantastisk inställning och en härlig anda under hela lägret, avslutar Reino.
nordic-elite-camp-01
Foto: Peter W. Thulstrup
nordic-elite-camp-02
Foto: Peter W. Thulstrup
nordic-elite-camp-04
Foto: Peter W. Thulstrup
nordic-elite-camp-05
Foto: Peter W. Thulstrup