Sverigecupen Boulder 2015

sverigecupen-boulder-2015-w628
Foto: Martin Argus
Nu drar Sverigecupen i Boulder igång! Första deltävlingen går av stapeln lördagen den 7 Mars i Västervik.
2014 kan summeras som ett väldigt framgångsrikt tävlingsår för svensk klättring. De svenska juniorerna visade vägen och som krona på verket fick vi vår första juniorvärldsmästare i Hannes Puman. Du hittar alla resultat inklusive slutresultatet för Sverigecupen 2014 på bergsports resultatsida.
Nu drar tävlingsåret 2015 i sportklättring igång. Sverigecupen i boulder 2015 består av tre deltävlingar – Västervik, Sävsjö och Solna. Är du intresserad av att delta? Sverigecupen är öppen för alla som är medlem i en klubb som en del av Svenska Klätterförbundet. Kontakta din klätterklubb så hjälper de dig att anmäla dig. Klasserna i årets Sverigecup är följande

  • Ungdom D födda 2004 och yngre
  • Ungdom C födda 2002-2003
  • Ungdom B födda 2000-2001
  • Ungdom A födda 1998-1999
  • Juniorer födda 1997-1996
  • Seniorer födda 1998 och äldre

För att få tillgodoräkna sig ett resultat i den sammanlagda cupen skall man ha deltagit i minst två deltävlingar. Resultat från tävlingar och ställningarna i de nationella cuperna kommer på bergsports resultatsida. Läs om tävlingsregler, poängberäkning  och allt annat angående tävlingar i Klätterförbundets matiga tävlingsguide.
västervik climb logoFörst  ut i år är Västervik Klätterklubb som i samarbete med Svenska Klätterförbundet bjuder in seniorer och juniorer till första deltävlingen i Sverigecupen boulder.
– Vi är entusiastiska inför tävlingen i Västerviks Klätterklubb. Nya fina franska klättergrepp från Volx har köpts in, säger tävlingsledare Jim Wasmut.
Vill du vara med och tävla är det hög tid att anmäla dig. Du hittar all information du behöver om tävlingen i Västervik i bergsports tävlingskalender. Sista anmälningsdag är den 28 februari.
– Som vanligt ser vi fram emot att det blir ett stort deltagande. Det kommer att bli mycket klättring för alla deltagare. I kvalet får de klättra 90 minuter på 40-talet leder, varav de sex bästa lederna räknas för att gå vidare till final, säger Jim Wasmut som hoppas på att de Sveriges bästa klättrare ska samlas i Västervik .
Västerviks Klätterklubb har arrangerat flera tävlingar under årens lopp och är en av de klubbar i Sverige som bidrar till att vi har tävlingar i Sverige.  Vill din klubb vara med och hjälpa svensk tävlingsklättring? Tveka inte att kontakta Klätterförbundets tävlingskommitté med era frågor – tavling@klatterforbundet.se.