Följ med på skidalpint ungdomsläger i Österrike

Bild från förra årets skidalpina ungdomsläger. Foto: Anna Spielbuechler/www.askimo.at
Bild från förra årets skidalpina ungdomsläger. Foto: Anna Spielbuechler/www.askimo.at
Är du 12-20 år och kan stå på ett par skidor? Följ med på ett skidalpint ungdomsläger i Österrike i början av december. Du kan få större delen av kostnaden betald.
Det är ISMF, det internationella skidalpina förbundet, som bjuder in till läger 4-7 december i Lienz, Österrike. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skidalpinism.
På lägret får man lära sig teknik och hur man hanterar stighudar. ISMF-ambassadören och kända skidalpinisten Mireia Miró från Spanien är en av deltagarna.
Anmälningsavgiften är 30 euro för barn/ungdomar i åldern 12-20 år (födda 1994-2002) och 90 euro för vuxna. Då ingår boende på Dolomitenhotel i Lienz och alla måltider exklusive dryck. En vuxen ledare får följa med utan att behöva betala.
Foto: Anna Spielbuechler/www.askimo.at
Foto: Anna Spielbuechler/www.askimo.at
Deltagarna måste ha med sig ett skriftligt godkännande från målsman, en läkarintyg eller motsvarande som visar att man är frisk samt ett dokument som visar att man är försäkrad om olyckan skulle vara framme.
Anmäl dig genom att ringa till Karin Persson på Svenska Klätterförbundets kansli, telefon 08-699 65 20, senast måndagen den 17 november. Ring även henne om du har frågor och vill veta mer.
Om du vill vara med på lägret kan du genom din klubb och via idrottonline ansöka från Idrottslyftet om att få en stor del av resan betald.
ISMF har dessutom signalerat att organisationen kan bidra med pengar till anmälningsavgiften. Så nu har du chansen att vara med på ett rekordbilligt läger i skidparadiset Österrike.
Program och mer information