Flera favoriter ej till final i junior-EM boulder, Italien

Fotograf: Nicola Tremolada planetmountain.com
Fotograf: Nicola Tremolada planetmountain.com
Idag var det kval för samtliga klasser i Junior-EM boulder i Arco, Italien. Det bjöd på många överraskningar. Flera favoriter tog sig inte vidare och anledningen var dålig organisation av kvalproblemen, menar förbundskapten Reino ”Nicki” Horak.
Flera problem gick in i varandra och de tävlande fick vänta länge för att kunna göra sina försök. De fick de mest rutinerade tävlande att tappa fokus och missa finalplatser.
— Det är skandal. Flera förbundskaptener och coacher är besvikna på organisationen och många favoriter tog sig inte vidare, berättar förbundskapten Reino ”NIcki” Horak.
Sverige deltog med en stor trupp om elva svenskar och vi fanns representerade i samtliga sex startande klasser. Ingen tog sig dock till final.
— Det hade varit överraskande om någon svensk hade tagit sig ända till final. Bouldertävlingarna är i första hand  viktig träning och för att skaffa sig rutin, vi har inte ett boulderlandslag för juniorer. Träningen den senaste tiden har framförallt fokuserat på junior-VM i lead som drar igång om några veckor i Nya Kaledonien, fortsätter Nicki.
Trots att ingen gick till final råder god stämning.
— Truppen är vid gott mod, alla har haft skoj och slitit som djur, avslutar förbundskaptenen.

Resultat för den svenska truppen

Female Youth A
Kajsa Rosén #17
Male Youth A
Hannes Puman #24
Fredrik Serlachius #25
Female Youth B
Freja Duncan #35
Male Youth B
Ymer Alber #18
Samuel Wingårdh #24
Filip Tenenbaum Svengren #
Female Juniors
Katrin Amann #20
Sara Engqvist #28
Lova Rosenqvist #29
Male Juniors
Oscar Krumlinde #31
Se samtliga resultat på IFSCs hemsida »