Johanna Wernqvist ny barn- och ungdomskonsulent

Johanna Wernqvist har idag börjat en projektanställning som barn- och ungdomskonsulent på Klätterförbundet till december 2014. Johanna ska utveckla och samordna verksamheten för de yngsta medlemmarna i förbundets klubbar.
Vad innebär din tjänst på Klätterförbundet?

Foto: Dick Lyhammar
Foto: Dick Lyhammar
Tjänsten är en projektanställning för att starta upp en barn- och ungdomsverksamhet inom förbundet. Förbundet har nyligen fått en barn- och ungdomskommitté och tillsammans med dem kan jag hjälpa klubbarna med samordning, utbildning och annat stöd. Har du frågor eller åsikter kring barn och ungdomsverksamhet är alla som vill välkomna att höra av sig till mig på johanna@klatterforbundet.se.
Har du någon klätterbakgrund?
— Ja, jag fyller 20 år som klättrare i år. Premiären skedde på första Klättercentret i Hammarbyhamnen efter ett entusiastiskt telefonsamtal från en vän som just varit där. Ungefär samtidigt började jag även klättra utomhus på klipporna runt Stockholm. Sen dess har jag klättrat högt och lågt, trad, sport och boulder, inne och ute, i Sverige och Norge, Europa, USA, Australien och Asien.
Och din bakgrund som icke-klättrare?
Jag är född och uppvuxen i Stockholm, har läst geografi och psykologi på universitetet, rest så mycket och ofta jag kunnat och jobbat med de mest skilda saker, på båtvarv, som färdledare, med internationella miljöfrågor och mycket annat. Nu senast har jag arbetat som akustikkonsult, det vill säga med alla typer av ljud- och bullerfrågor. Jag jobbar även på Äventyrsbanan ibland och med klätterskolan på Karbin.
Varmt välkommen till kansliet, Johanna!