Välkommen till bergsport.se – svensk klättrings nya hemsida!

Foto: Johanna Wernqvist
Foto: Johanna Wernqvist
Hej och välkommen till svensk klättrings och Svenska Klätterförbundets nya webbplats bergsport.se.
Fokus för den nya hemsidan har varit att utveckla och förbättra det visuella uttrycket, men har också inbegripit en översyn av innehållet och att peka ut en inriktning för framtiden. Vår vision är att bergsport.se ska bli en källa till både kunskap och inspiration, och att den på sikt ska bli en naturlig mötesplats för de som är intresserade av klättring i Sverige. Det är självklart inte upp till en liten redaktion att avgöra detta, vi hoppas att ni klättrare och skidalpinister där ute kan komma med synpunkter och bidrag till innehållet för att utveckla sidan. Vi ser fram emot dina idéer och ditt engagemang!
Två redaktörer på den nya hemsidan
Från och med nu kommer vi att bredda innehållet i nyhetsflödet på hemsidan. Vi har, precis som tidigare, en chefredaktör som ansvarar för innehållet på sidan i stort och som ansvarar för att förmedla förbundsrelaterade nyheter, såsom tävlingsresultat, information om kommande arrangemang med mera. Vi har även utökat styrkan med en nyhetsredaktör, vars huvudansvar är att förmedla nyheter med fokus på Sverige och svensk klättring. Det kan handla om intervjuer med intressanta klättrare, olika typer av reportage och givetvis en omvärldsbevakning som kan vara av intresse för en bredare publik.
Foto: Jonas Paulsson
Foto: Jonas Paulsson
Du som är van vid den tidigare sidan kommer säkert att känna igen en del av innehållet. Vi har försökt att samla så mycket som möjligt av det material som är direkt förbundsrelaterat under rubriken ”Klätterförbundet”. Där hittar du information om organisationen, medlemskap, försäkring, kontaktuppgifter till klubbar, en stor mängd av förbundets dokument med mera.
Vad händer med klatterforbundet.se?
Den tidigare sidan, klatterforbundet.se, kommer att finnas tillgänglig ett tag till, men den kommer inte längre att uppdateras. Det är fortfarande en del material som ska föras över därifrån, men så snart det är gjort kommer vi att göra så att de som skriver klatterforbundet.se i sin webbläsare automatiskt kommer till bergsport.se. Innehållet på gamla sidan kommer dock att sparas ner så att det finns bevarat.
Alla kan bidra till bergsport .se
Nyhetsredaktören kommer att producera en hel del material själv, men du som är intresserad av att bidra med nyhetsmaterial till bergsport.se är givetvis välkommen att höra av dig till nyhetsredaktören på nyheter@bergsport.se. Har du tips och synpunkter gällande innehållet på sidan i övrigt så kontaktar du chefredaktören på webb@bergsport.se
Foto: Sascha Karilampi
Foto: Sascha Karilampi
Varför namnet bergsport.se?
Du som är medlem i en förbundsansluten klubb vet förstås att förbundets tidning Bergsport utkommit med fyra nummer per år sedan förbundet bildades 1973 (du kan för övrigt läsa de senare numren, från 2004 och framåt, här på hemsidan) och att namnet är starkt förknippat med svensk klättring och Svenska Klätterförbundet. Ända sedan förbundet bildades har vårt ändamål varit att främja och utveckla svensk klättring och högfjällssport. Det är vår förhoppning att vi med den nya adressen tydligare ska förmedla detta.
Tidningen Bergsport
Du som gillar att läsa tidningen Bergsport, oroa dig inte, din favorittidning produceras även i fortsättningen, precis som tidigare. Redaktörerna för tidningen, Annika och Eva, sitter kvar och fortsätter att producera Sveriges enda klättertidning så du som klubbmedlem kommer att få den i brevlådan precis som tidigare.
Vi vill passa på att tacka Joao Neves på HeyJay (heyjay.se) som har lagt ner många timmar på att designa och bygga sidan. Och slutligen, ett stort tack till alla er som skickat in bilder till bergsport.se inför lanseringen. Det har verkligen lyft hemsidan att kunna illustrera innehållet med fler bilder! Vi tar så klart mer än gärna emot fler bilder även framöver, så fortsätt skicka in dina bilder till oss.
Än en gång, varmt välkomna till klättersveriges nya webbplats!
Linda Söderlund vikarierande chefredaktör
Jonas Paulsson, chefredaktör (tjänstledig från 16 april)
Andreas Andersson, nyhetsredaktör