Linda Söderlund ny medarbetare på kansliet

Nu har Linda Söderlund börjat på klätterförbundets kansli. Linda vikarierar för Jonas Paulsson som är tjänstledig och hon ansvarar för bland annat kommunikation på webb, inkommande mejl och accessfrågor.

En bra dag i Rodellar, Spanien. Foto: Shawn Boye
En bra dag i Rodellar, Spanien. Foto: Shawn Boye

Tre snabba frågor till Linda

Vad är roligast med nya tjänsten?

– Att få bidra till en del av klättersverige som jag varit nyfiken på länge, det vill säga klätterorganisationen och alla aktiva i förbundet och förbundets kommittéer. Jag känner dock redan många, men ”bara” som klättrare. Jag hoppas att jag kan hjälpa och bidra till positiv utveckling till förbundet med min erfarenhet av både ideella organisationer och min personliga klättererfarenhet.

Klättrar du?

– JA, så ofta jag bara kan! Jag gick en utomhuskurs på Nya Zeeland 2003 och har varit fast sen dess. Det har framförallt blivit sportklättring i Sverige och på de flesta kända större ställen i Europa och Thailand dessa tio år. Men jag har  varit nio gånger i Fontainebleau och jag har lagt kil på tradleder i Bohuslän, Stockholm och Norge. På vintern hittar ni mig oftast  i någon av Stockholms klätterhallar, men numera även i Göteborg.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har senast jobbat fyra år på Scouterna som projektledare för stora seminarier, årsmöten och ett webbprojekt. Jag var även ansvarig för Scouternas företagssamarbeten och har jobbat på kommunikationsavdelningen som webbredaktör och informatör. Det har gett mig en god förståelse för ideella organisationers drivkrafter och utmaningar. Tidigare har jag även varit VD för ett litet eventbolag och instruktör i havskajakspaddling i Roslagens skärgård.
 Varmt välkommen till kansliet, Linda!