SM Boulder 2024

Missa inte SM Boulder 2024, där de allra bästa i Sverige är med. Den 29 juni arrangeras tävlingen på Klättercentret i Västerås. Köp din biljett i dag.

Sevärda finaler

Finalen arrangeras 15.00-17.30 den 29 juni.

Semifinalen sker på förmiddagen samma dag, 8.00-12.00.

Biljetter till finalen:
250 kronor (ordinarie)
150 kronor (under 15 år)
35 kronor (under 7 år)

Bokningsavgift på 15 kronor tillkommer. För semifinalerna krävs ingen biljett. Efter semifinalerna stängs hallen för att senare öppna igen inför finalshowen.

Observera att inga väskor får tas in i hallen. Undantag görs för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in, samt för personer med barn som har behov av skötväska. Skötväskan ska kontrolleras av behörig personal vid inpassering.

Biljetter, SM Boulder

Hugg en biljett innan de tar slut.

Kort om SM Boulder 2024
  • Sex damer och sex herrar går vidare till finalen från förmiddagens semifinaler.
  • De deltagande i semifinalerna har kvalat via Sverigecupen Boulder. Det här är första gången någonsin som SM Boulder arrangeras med kval utanför SM-helgen.
  • Mästerskapet är en del av SM-veckan som arrangeras av Riksidrottsförbundet. En mängd idrotter går att se i Västerås samma helg.
  • För dig som är ny i klättringen: Bouldering är korta leder med tjockmattor under. ”Banorna” kallas för problem och det är tydligt var klättraren ska starta och var leden är slut. När klättraren rör toppgreppet med båda händerna är leden avklarad.
  • Inför för tävlande, samt startlistor och löpande resultat, finns i tävlingsplattformen ClimbAlong.
Hitta till Klättercentret Västerås

Stenbygatan 3A
721 36 Västerås

Ingång sker till vänster om ombyggnationen på K7-huset. Följ markeringar. Ha gärna biljetter redo för scanning när du kommer fram.

Parkering: Sker på Stenby handelsplats där tre timmars parkering utan p-skiva gäller. Vill du stå utan tidsbegränsning hänvisar vi till parkering på baksidan av K7-huset (Kraftlinjegatan).

Kollektivtrafik: Från Centralstationen kan du ta buss till hållplatserna Nordanbymotet (buss 5 och 21) samt Stenby (buss 6).

SM Boulder 2023. Vem vinner 2024? Foto: Harald Weidinger

Ledbyggare

IFSC-ledbyggare: Nikken Daniels

Nationellt ansvarig ledbyggare: Robert Rundin, Felipe Ignacio Palma Hernandez

Ledbyggare: Jenny Leandersson, Björn Nilsson

Tävlingsformat SM Boulder

Boulder IFSC WC senior

Semifinal: Onsight, Isolering, 5 problem, 5 min klättertid, rotationsvila 5 min mellan varje problem.

Final: Onsight, Isolering, 4 problem, 4 min klättertid men med 2 min gemensam observationstid på varje problem innan finalen börjar.

SM Boulder 2024 streamas

Har du inte möjlighet att se finalerna live?