Nordiska mästerskap i klättring

På Nordiska Mästerskapen (NM) tävlar länderna Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island mot varandra i boulder och lead. Sverige har totalt 40 platser att fördela på nordiska mästerskap: tio per klass, varav fem för damer och fem för herrar. Landslaget har företräde, men även andra atleter är aktuella. Förbundets ambition är att låta så många som möjligt få chansen att tävla på NM.

Så fördelas platserna

Målet på NM/JNM är att fördelningen av platser ska vara jämställd, men om antal sökande för ett kön ej uppnår antalet platser, fördelas de till sökande av det andra könet.

Uttagningen till NM/JNM sker efter följande kriterier och ordning:

1. Platser erbjuds atleter i landslaget

I mån av plats sedan efter:

1. Rankinglistan
2. Ej rankade enligt först till kvarn-principen

Intresseanmälan och faktura

Intresseanmälan för att delta innebär att man är beredd att betala samtliga kostnader för deltagande på tävlingen (deltagaravgift, resa, boende, mat). Landslaget kan inte supporta alla deltagare och synkronisera övriga aktiviteter på plats utan vi uppmanar egna coacher/föräldrar att följa med. Landslaget bistår med ett tävlingslinne som måste bäras på tävlingen och lämnas tillbaka efteråt.

Förbundet hanterar all anmälan till NM-tävlingar och fakturerar för anmälningsavgiften. Om klubben ska stå för kostnaden kan vi skicka fakturan dit i stället.

OBS! Anmäl er inte om ni inte är beredda att betala anmälningsavgiften! Avanmälningar efter besked om plats skickats faktureras med samma avgift som deltagande.

NM 2021 arrangerades i Lillehammer i Norge. Foto: Marcus Kern

NM 2024

NM/JNM Boulder 2024
Arrangeras 15-17 mars Kiipeilyareena Tammisto, Helsingfors, Finland.
Deadline för anmälan: 26 januari
Besked om plats: 5 februari
Anmäl intresse!