Hannes Puman tävlar i Shanghai – dags för första deltävlingen i OS-kvalserien

Nu börjar den korta OS-kvalserien som avgör huruvida Sveriges Hannes Puman kan ta sig till de olympiska spelen i Paris. Första tävlingen arrangeras i Shanghai, andra i Budapest. – Superkul, säger Klättersveriges OS-hopp.

Hannes Puman bouldrade under Olympic Camp på Fuerteventura i november. Nu är det dags för mer seriös klättring: OS-kvalet. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Hannes Puman och förbundskapten Björn Strömberg befinner sig i kinesiska Shanghai, där den första deltävlingen av två i den superkorta OS-kvalserien arrangeras. Kvalet inleds under torsdagen, den 16 maj, tidigt på morgonen svensk tid. Motståndet är tufft, men Björn Strömberg har en bra känsla:

Hannes är i bra form. Träningen har gått bra och det är riktigt kul att vi snart är igång. Givetvis lite nervöst men vi är förväntansfulla och taggade, säger han.

Andra och sista delen av OS-kvalserien arrangeras i Budapest under midsommarhelgen. Om Hannes Puman kvalar till OS, är det upp till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) att besluta om huruvida han ingår i OS-truppen eller inte.

Här ska tävlingarna gå att se live. Hannes boulderkval är 05.25 på torsdagen, svensk tid, och kvalet i lead är ungefär samma tid på fredagsmorgonen. Semifinaler sker under lördagen och finaler på söndagen. Här är tävlingens resultatsida.