Lollo Blomberg: ”Snart kan ni läsa handlingarna inför förbundsmötet”

Svenska Klätterförbundets ordförande Lollo Blomberg kommenterar vårens sista styrelsemöte innan förbundsmötet den 2 juni i Uppsala.

Lollo Blomberg, ordförande i Svenska Klätterförbundet, sammanfattar styrelsemötet i Småland, som är det sista innan förbundsmötet.

Styrelsen träffades fysiskt i Smålands skogar för det sista styrelsemötet innan förbundsmötet 2024. Vi träffas fysiskt två gånger per år, resterande möten sker digitalt, vilket passar de flesta då många styrelsemedlemmar bor utspritt över hela landet. Avgående Martin Hjälle fick äntligen visa upp sina guldkorn, bland annat Rankulla (sport) och Övrakulla (trad) som ligger i närheten av Wallby Säteri, där vi bodde och hade själva styrelsemötet. Båda väldigt fina klippor och gott om plats. 

På agendan låg motionshantering med utformning av våra gemensamma svar, samt en sista genomgång av styrelsens samtliga propositioner inför förbundsmötet. Det kom in en hel del motioner vilket vi tycker är jättekul, det betyder att det finns ett driv till förändring där ute. Styrelsen ser en gemensam nämnare i motionerna, att flera bakgrunder till motioner handlar om brist på kunskap om hur förbundet fungerar och vad förbundet faktiskt redan gör. Det behöver vi ta till oss. Vi behöver bli bättre på att nå ut till alla i klubbarna samt era medlemmar. Kommunikationen till klubbmedlemmar får inte fastna hos er, utan hjälp oss gärna att sprida vidare våra nyhetsbrev och klubbinformation.  

Har du inte skummat igenom våra verksamhetsberättelser än, finns de att läsa digitalt här:  
Verksamhetsberättelse 2022 
Verksamhetsberättelse 2023 
 
Utöver motionssvaren ser vi en röd tråd genom samtliga dokument och inom kort finns utvalda handlingar tillgängliga i VoteIT:s förmöte för de ombud som är anmälda till stämman. Har er klubb inte anmält ombud än, gör det nu

Vad händer nu? 
Snart öppnar VoteIT: Förhandsvisning och möjlighet att tycka till kring utvalda handlingar till förbundsmötet.
16 maj: Sista ordförandenätverksträffen inför förbundsmötet där styrelsen och generalsekreteraren svarar på frågor 
18 maj: Samtliga handlingar publiceras på hemsidan och i VoteIT 
1 juni: Klätterträff i Uppsala med middag och fest 
2 juni: Förbundsmötet 2024, Uppsala 
 

Hoppas vi ses i Uppsala, 
Lollo Blomberg, ordförande Svenska Klätterförbundet