Albin Meyer i semifinal i Europacupen i Klagenfurt

Albin Meyer, nybliven senior i sportklätterlandslaget, tog sig till semifinal i Europacupen i helgen. Av 86 startande slutade Meyer på 22:a plats.

Albin Meyer tog sig till semifinal i Europacupen i Klagenfurt. Bilderna är dock från NM Boulder tidigare i år: Foto: Antti Peltola

Albin Meyers första insats som senior på Europacupen blev en riktig fullträff. Att ta sig till semi bland 86 startande klättrare är imponerande och en fin bekräftelse på den form han visade upp när han blev nordisk mästare i boulder i mars.

Albin själv menar att han hade kunnat göra ännu bättre ifrån sig i Österrike om han inte hade blivit sjuk före tävlingen.

– En bra start på säsongen och ett kvitto på att jag har lagt in jobbet off season. Men självklart hade jag önskat att jag hade haft bättre uppladdning, då jag va sjuk i en och en halv vecka. Det påverkade min återhämtning och jag siktar högre nästa gång. Nu siktar jag framåt och ser fram emot resten av säsongen, säger han.

Resultatet från Klagenfurt hittar du här.