Junior-EM 2023 avslutade säsongen med fem semifinaler

Helgens junior-EM blev en positiv upplevelse för sportklätterlandslagets juniorer. Fem semifinalplatser och en tävling som rundade av säsongen på ett strålande sätt.

Förbundskapten Björn Strömberg är riktigt nöjd med juniorernas säsong. På bilden syns han bland annat med Gabriel Kern, Elise Mannerstråle, Filip Thuresson, Nathalie Vendsalu och Luzja Török. Thuresson missade tävlingen på grund av en skada. Foto: Antti Peltola (instacredd: @andyfin9 och @kiipeilyareena)

Efter en tävlingsrik och positiv säsong avslutades juniorlandslagets tävlingssäsong i Helsingfors. Dessförinnan hade de tagit hem fyra semifinalplatser på JEM i bouldering, en finalplats på Europacupen i lead och en finalplats på Europacupen i boulder.

Förbundskapten Björn Strömberg är nöjd.

– Fem semifinaler under junior-EM i lead! Tyvärr blev det ingen fullträff i helgen, men finalplatserna kommer att komma. Resultaten nu är ännu ett bevis på att vi är på väg framåt.

Han konstaterar att det går allt bättre för juniorerna, med elva semifinaler/finaler i internationella tävlingar under 2023. Förra året stoltserade juniorerna med fem semifinaler, och året dessförinnan ingen. I år har totalt åtta juniorer varit i semi eller final.

– Det finns mer att hämta, det ser väldigt bra ut, konstaterar Björn Strömberg nöjd.


Alla resultat från junior-EM i Helsingfors finns hos IFSC. De som gick till final var Albin Meyer, Elliot Eriksson, Gabriel Kern, Nathalie Vendsalu och Linus Qvarnström.