Första Sverigecupen avklarad – tio vidare till SM Boulder 2024

Efter första omgången av Sverigecupen Boulder i helgen får tio klättrare en plats på SM Boulder 2024. Resterande klättrare hamnar på kvalrankinglistan från Sverigecupen Boulder.

Sofia Ramstedt, Astrid Muth och Viann Magid, samt Emil Abrahamsson, Elliot Eriksson och Isak Bollner hamnade på pallen på Sverigecupen Boulder Mitt. Foto: Anders Wadin

Sverigecupen Boulder Mitt arrangerades av BLX Climbing Club i lördags. Placeringarna 1-5 går vidare till SM Boulder 2024, vilket innebär följande klättrare:

Damklassen: Sofia Ramstedt, Astrid Muth, Viann Magid, Elise Mannerstråle och Elena Kappler.
Herrklassen: Emil Abrahamsson, Elliot Eriksson, Isak Bollner, Ulf Hjohlman och Felipe I. P. Hernandez.

Dessa klättrare får via mejl erbjudande om platser på SM. Om någon av dem tackar nej, går frågan vidare till andra klättrare via kvalrankinglistan. Det sker när alla omgångar i Sverigecupen Boulder är avklarade.

Nu väntar ytterligare fem deltävlingar i Sverigecupen Boulder: Norr, Öst, Mitt, Väst och Väst. Att det blir två deltävlingar i regionerna Mitt och Väst beror på att en stor del av klättrarna bor i dessa områden och är lätta att resa till.

Patrik Kleveback-Blom, sportchef på Svenska Klätterförbundet, meddelar att deltävlingen i region Norr placeras i Stockholm.

– Vi hade dialog med klubbar norrut, men tyvärr lyckades vi inte få till det i år. I stället får vi jobba för en ”riktig” tävling i Norr under 2024. I år arrangeras deltävlingen Norr i Stockholm, säger han.


Deltävlingar i Sverigecupen Boulder

Sverigecupen Mitt: 3/6, BLX, BLX Climbing Club, Stockholm. [Alla resultat]
Sverigecupen Norr: 30/9, Klättercentret, Solna Klätterklubb, Stockholm
Sverigecupen Öst: 2/12, Västerviks Klättercenter, Västerviks Klätterklubb, Västervik
Sverigecupen Väst: Datum ej bokat, Grepp, Lerums Klätterklubb, Lerum
Sverigecupen Väst: Ej bokat.
Sverigecupen Mitt: Februari 2024, Gasverket, Nacka Värmdö Klätterklubb, Stockholm

Kvalrankinglistan hittar du på ClimbAlong. Den uppdateras efter varje deltävling.