Sportklätterlandslaget 2022 – ansökan är öppen

Landslaget i sportklättring satsar hårt på att Sverige ska etablera sig i världseliten. Vill du bli en del av landslaget? Välkommen med din ansökan.

Sveriges sportklätterlandslag har seniorer, juniorer och en paraklättrare som tävlar internationellt. Inför 2022 försvinner utvecklingstrupperna och den kontinuerliga satsningen läggs på landslagsmedlemmarna.

Klättrare som inte tas ut till landslaget kan bjudas in till landslagsläger. Inbjudningar skickas till atleter som har ansökt till landslaget och/eller som gör avtryck på svenska och nordiska mästerskap.

Så går processen till: Sista ansökningsdatum är 30 november 2021. Landslagsledningen går igenom ansökningarna, gör extra intervjuer över telefon vid behov och/eller ber eventuellt om kompletterande videos. Förhoppningen är att uttagningen ska vara klar i mitten av december.

ANSÖK via landslaget ansökningsformulär.

Har du frågor? Kontakta gärna Björn Strömberg, förbundskapten.


Under 2022 kan fler medlemmar tillkomma om landslagsledningen ser det som befogat.