ISMF WC Jennerstier, 2020

Foto Remi Francais

Under helgen genomfördes vinterns tredje Skidalpina världscuphelg i Tyska Berchtesgaden, där tre lopp stod på schemat (Vertikal, Individuell och Sprint). Fredagens vertikal innebar ännu en femteplats för Fanny Borgström, som varit starkast i svenska laget i vinter. Denna gång var hon närmre pallen än någonsin med bara 9 sekunder upp till trean Alba de Silvestro från Italien. Strax bakom Fanny gick Tove Alexandersson i mål på en niondeplats.

Foto Remi Francais

I lördagens individuella lopp fick vi se Emelie Forsberg tillbaka på banan i denna hennes första skidalpina tävling som mamma där hon slutade på en imponerande åttondeplats. Fanny Borgström hade problem med en stighud och hamnade längst bak i första uppförsbacken, men lyckades hämta upp sig till en tolfteplats i mål. Tove Alexandersson slutade på placering femton i sin tredje individuella tävling någonsin.

Foto Remi Francais

I söndagens sprint slutade Emelie 17e, Tove 18e och Fanny 21a.

Världscupen tar nu en paus fram till EM, tillika världscupfinal, i början av april. Men dessförinnan kommer vi att kunna följa Emelie och Fanny i två av världens största lagtävlingar Tour du Rutor och Pierra Menta, där de är bland de stora förhandsfavoriterna.

Text: Andreas Lundblad

Vertikal Damer (25 deltagare)
1. Victoria Kreuzer, SUI
2. Marianne Fatton, SUI
3. Alba De Silvestro, ITA
5. Fanny Borgström, SWE
9. Tove Alexandersson, SWE

Individuell Damer (30 deltagare)
1. Alba De Silvestro, ITA
2. Marianne Fatton, SUI
3. Marta Garcia Farres, ESP
8. Emelie Forsberg, SWE
12. Fanny Borgström, SWE
15. Tove Alexandersson, SWE

Sprint Damer (30 deltagare)
1. Marianne Fatton, SUI
2. Marianna Jagercikova, SVK
3. Alba De Silvestro, ITA
17. Emelie Forsberg, SWE
18. Tove Alexandersson, SWE
21. Fanny Borgström, SWE