ISMF WC Coma Pedrosa, 2020

Fanny Borgström imponerade i Andorra!

Fanny Borgström i en teknisk sektion – Fotograf Elin Fredin

Vinterns andra Världscuphelg i Arinsal, Andorra, bjöd på tekniskt krävande förhållanden. Fanny Borgström, som var osäker på start, var starkast av de svenska tjejerna då hon slutade sexa i lördagens individuella lopp och femma i söndagens vertikal. 

Tove tuggar på under det Individuella loppet – Fotograf Elin Fredin

Tove Alexandersson imponerade genom att avsluta ruskigt starkt båda dagarna men fick några tråkiga tidstillägg i lördagens lopp. Tove får med sig en 17e och en 9e placering från sina tredje respektive fjärde tävlingar i karriären. Men kanske framförallt en hel del nya erfarenheter och kunskaper.

Ida på väg upp i fältet – Fotograf Elin Fredin

Ida Nilsson var tillbaka på banan efter en längre skadeperiod och slutade 22a i de båda två loppen, nöjd över att kunna tävla igen. 

Om två veckor väntar nästa världscup i tyska Berchtesgarten. Där finns alla tre disciplinerna (Vertikal, Individuell, Sprint) med på schemat. Laget kommer att ta sig dit direkt från Andorra, förutom Tove som mellanlandar på måndagens Idrottsgala där hon är nominerad till Årets Kvinnliga Idrottare.

Förutom att vara nominerad till Idrottsgalan är Tove också en av de som är nominerade till Jerringspriset som delas ut under samma kväll. För att vinna krävs att hon får tillräckligt många röster, den sista röstningsomgången inleds måndag 27 januari klockan 20.00 när Idrottsgalan sänds och avslutas när vinnaren meddelas vid cirka klockan 22.30. Vad beredda på att lägga er röst då!

Individuell Damer (27 deltagare)
1. Alba De Silvestro, ITA
2. Marianne Fatton, SUI
3. Axelle Gachet Mollaret, FRA
6. Fanny Borgström, SWE
17. Tove Alexandersson, SWE (Tidstillägg)
22. Ida Nilsson, SWE

Vertikal Damer (30 deltagare)
1. Victoria Kreuzer, SUI
2. Alba De Silvestro, ITA
3. Axelle Gachet Mollaret, FRA
5. Fanny Borgström, SWE
9. Tove Alexandersson, SWE
22. Ida Nilsson, SWE