ISMF World Cup, Aussois, 2019/2020

Landslaget i Skimo gjorde säsongspremiär på den första världscuptävlingen precis innan jul i franska Aussois, den 20-22 december, 2019. På plats var den nya förbundskapten Remi Francois samt stjärntillskottet Tove Alexandersson.

Vädrets makter var inte på tävlingens sida utan visade upp hård blåst och regn/snö om vartannat. Trots det kunde tävlingen genomföras och Tove gick direkt fram och placerade sig som en utmanare i vinter, trots stora problem med tappade skidor och viss ovana i de tekniska momenten. Fanny Borgström var hack i häl på den individuella distansen.

Individuell Damer (25 deltagare)
1. Axelle Gachet Mollaret, FRA
2. Marianne Fatton, SUI
3. Giulia Murada, ITA
5. Tove Alexandersson, SWE
6. Fanny Borgström, SWE

Sprint Damer (25 deltagare)
1. Marianne Fatton, SUI
2. Debora Chiarello, SUI
3. Marianna Jagercikova, SVK
8. Tove Alexandersson, SWE
23. Fanny Borgström, SWE

Skador och sjukdom gjorde att Johanna Åström och Ida Nilsson stod över tävlingarna. Nästa deltävling blir i slutet av januari i Andorra, kort därefter i Tyskland.