Klubb i fokus: C4 Climbing Club

C4 Climbing Club är Skånes senaste tillskott bland klätterklubbarna och har en ny boulderhall med mycket barn- och ungdomsklättring.

I dag är 100 klätterklubbar anslutna till Svenska Klätterförbundet. Det finns klätterklubbar från Pajala i norr till Malmö i söder. Under vinjetten ”Klubb i fokus” tar Bergsport.se tempen på olika klubbar.

C4 Climbing Club bildades i början av 2018 och hittade under samma år en lokal och började bygga boulderväggar. I slutet av januari 2019 invigdes hallen.

Hur blir man medlem?

– Man blir medlem via vår hemsida. Eller så besöker man oss så hjälper våra trevliga hallvärdar er på plats, säger ordföranden Tobias Eriksson.

Vilka aktiviteter erbjuder klubben?

– Just nu har vi endast bouldering men under 2019 är vår vision att slutföra bygget av våra 8 m höga repväggar. Då kommer vi ha ca 160 kvm väggyta att klättra på. Därefter kommer vi utöka boulderingen ännu mer.

Hur arbetar ni med access?

– Vi är med i gruppen Klätteraccess Syd och håller oss uppdaterade och uppdaterar våra medlemmar om problem eller accessfrågor.

Hur ser barn- och ungdomsverksamheten ut?

– Vi lägger stor vikt vid att främja god hälsa och gemenskap bland barn och ungdomar. Just nu har vi tre barngrupper varav två av grupperna är barnen mellan 7-11 och den tredje gruppen är ungdomar mellan 12-18. Där finns intresse nog till att ha en barngrupp till men vi har lite brist på tränare.

Tobias Eriksson, klubbens ordförande.

Var ligger klätterhallen och vem äger den?

– Vi har vår klätterhall i Kristianstadsbladets gamla tryckeri på Rörvägen 18. Som vi hyr direkt av fastighetsägaren.

Har ni tips om lokala klätterområden?

– Kjugekull så klart! Om man inte varit där och bouldrat redan så bör man absolut besöka det. Skulle det vara dåligt väder så kan man ju alltid höra av sig till oss om att få klättra inomhus.

Vad önskar sig klubben mest av allt?

– Då vi öppnat hallen i år och håller fortfarande håller på med byggnationerna så skulle jag säga att vi nog vill ha väggarna färdiga mest av allt.

Arbetar styrelsen med något spännande projekt just nu?

– Det mest spännande är att få ihop organisationen, erbjuda öppettider, träningar, och framförallt så jobbar vi för att kunna bygga klart väggarna.

Har klubben någon miljö- eller jämställdhetspolicy?

– Vi har nog ingen direkt policy mer än att alla är lika värda och lika välkomna hos oss. Vi har lyssnat på önskemål från medlemmar om att ha ”tjejklättring” så det försöker vi ha varje söndag mellan klockan 16-19. Under den tiden är bara tjejer välkomna.

Var befinner sig klubben om 5 år?

– Det är väldigt svårt att säga. Jag skulle säga att vi har byggt klart och har rullande klätterträningar, aktiviteter och kanske tävlingar.

Vad behöver klubben hjälp med för att kunna utvecklas?

– Som ung förening kan man bara utvecklas. Vi kommer att utvecklas för styrelsen och medlemmarna är på hugget.

Namn
C4 Climbing Club
Medlemsantal
115 (51 kvinnor, 64 män varav 69 barn)/ungdomar)
Hemsida
Idrottonline/c4climbing-klattring
Ort
Kristianstad
Inriktning
Utomhus, inomhus, barn/ungdom
Kontakt styrelse
c4climbing@hotmail.com
Bildad
2018
Klätterhall
Ja
Kontakt access
c4climbing@hotmail.com

FOTNOT: Kontaktuppgifter till alla förbundsanslutna klubbar hittar ni här. Vill du att din klubb presenteras här? Hör av dig till oss.