Hannes till semifinal i Briançon

Hannes Puman. Bilden är tagen vid förra helgens världscuptävling i Chamonix. Foto: Sheila Farrell McCarron

Efter en succéartad kvalomgång tog sig Hannes Puman till semifinal vid helgens världscuptävling i lead i franska Briançon.

Hannes låg på en imponerande tredje plats efter fredagens kval, kanske en av de bästa kvalomgångar som någon svensk har gjort i seniorsammanhang.

I semifinalen gick det tyvärr inte lika bra. Hannes föll ganska tidigt och oväntat, vid ett bouldrigt krux där även toppklättrare som Alexander Megos och Stefano Ghisolfi föll.

Svensken hamnade på 13:e plats med totalt 22 poäng, men efteråt fick han poängen halverad och blev nedpetad till 25:e plats.

– Jag blev diskad för att jag nuddade en bult i början. Då får man poäng för greppen man tagit upp till det ställe där man nuddat bulten, berättar Hannes i telefon från Céüse.

Trots borttagen poäng är han nöjd med tävlingen.

– Jag har känt mig i bra form, men inte kunnat få ut det på tävling. Nu var det skönt att känna att jag fick till det i kvalet!

– Semin gick inte som jag hade hoppats på. Där jag föll var det en ganska konstig och onaturlig sekvens. Rätt hårt och med ett högt och dåligt steg. Det var lätt att göra misstag, och det var ju inte bara jag som gjorde det.

Kristoffer Lindbäck hamnade på 85:e plats och i damklassen kom Kajsa Rosén på 32:a plats, inte långt från semifinalfältet.

Resultat herrar lead

1. Hidemasa Nishida, Japan
2. Hiroto Shimizu, Japan
3. Shuta Tanaka, Japan

25. Hannes Puman, Sverige
85. Kristoffer Lindbäck, Sverige

Resultat damer lead

1. Chaehyun Seo, Sydkorea
2. Janja Garnbret, Slovenien
3. Natsuki Tanii, Japan

32. Kajsa Rosén, Sverige