Ymer Alber 7:a i Soure / Seniorerna på Kinatour

I helgen genomfördes den första Europacupen för ungdomar i Soure, Portugal. Initialt var det tänkt att Sverige skulle åka dit med sju ungdomar men SAS strejken drabbade landslagets planer i sista minuten. Istället blev det enbart Ymer Alber som lyckades komma ner till Soure för att tävla.
Ymer lät sig inte påverkas av detta utan var på god väg att vinna kvalet men på det allra sista kvalproblemet fick han en vridning i knät. Detta gjorde att Ymer gick till final som 3:a. Inför finalen fick han omplåstring och något påverkad av skadan kunde han ändå tillslut ta en 7:e plats. En mycket stark insats och fortsatt bra start på tävlingssäsongen för Ymer efter vinsten i Delft tidigare!

Ymer i Soure Foto: Björn Alber
European Youth Cup (EYC)
Herrar Junior boulder

1. Pierre Le Cerf, Frankrike
2. Leo Favot, Frankrike
3. Nicolai Uznik, Österrike
———————
7. Ymer Alber, Sverige
Under tiden Ymer var nere i Portugal så var ett gäng seniorer i Kina och de stannar kvar även under kommande helg. Hannes Puman, Fredrik Serlachius, Kristoffer Lindbäck, Linda Sjödin och seniorcoach Oskar Lundmark Norberg befann sig i helgen i Chongqing och nu till helgen blir det tävlingar i Wujiang.

Världscupen Chongqing
Damer boulder

1. Janja Garnbret, Slovenien
2. Akiyo Noguchi, Japan
3. Jessica Pilz, Österrike
———————
55. Linda Sjödin, Sverige

Herrar boulder

1. Manuel Cornu, Frankrike
2. Tomoa Narasaki, Japan
3. Anze Peharc, Slovenien
———————
52. Hannes Puman, Sverige
75. Fredrik Serlachius, Sverige
95. Kristoffer Lindbäck, Sverige

Herrar speed

1. Alfian Mohammed, Indonesien
2. Kostiantyn Pavlenko, Ukraina
3. Sergey Rukin, Ryssland
———————
Felaktig start. Hannes Puman, Sverige