Rapport från Nationella Tränarträffen


I helgen genomfördes den årliga Nationella Tränarträffen på Klättercentret Akalla. Klubbtränare, distriktstränare, blivande landslagscoacher och personal från kansliet var på plats. Tränare från hela landet fanns representerade, från Luleå i norr till Skåne i söder, totalt 34 tränare från 13 klubbar.

Temat för träffen var Tränarskapet. Hanna Lif från tränarkommittén höll en workshop i hur man ger effektiv feedback och Magnus Lindstedt pratade om hur tränare kan tänka för att identifiera vad våra atleter behöver träna på. Helgens stora dragplåster, Eva Lopez, höll en lång föreläsning om LTAD (Long Therm Athlete Development), hur vi får vara atleter att hålla livet ut. Helgen bjöd även på information om Idrottslyftet, förbundets antidoping-policy, information från tävlingskommittén, Yinyoga pass samt givande diskussioner och erfarenhetsutbyten. Sist men inte minst så klättrades det även flitigt så fort tillfälle gavs. Klättercentret Akalla bistod med lokal, fika, lunch och övrig service som var av bästa kvalitet.
Lite feedback från deltagare
”intressant varierat innehåll, bra statushöjare med Eva”
”kul att inse att en del man gör är rätt och att det finns en del man kan förbättra”
”kul och lärorikt att träffa tränare från andra delar av landet”
”gemenskap, budskap, föreläsningar, mellansnack, lokal, käk, workshops”
Önskemål till nästa gång
”Mer praktik till teori, mer rörelse”
”ännu mer styrda diskussioner mellan tränare för att utbyta idéer”
”mer utbyte mellan tränare”

Från Tränarkommittén och Kansliet tackar vi alla deltagare och tack vare er feedback hoppas vi kunna göra nästa års tränarträff ännu bättre!