Skogsbrand vid Stuguberget

Foto: Mattias Sahlin
En skogsbrand har i flera dagar rasat vid Stuguberget i Jämtland. Branden bröt ut i lördags och släcktes av räddningstjänsten, men blossade upp igen på måndagseftermiddagen.
Enligt Fredrik Södergren, boende i Stugun, verkade brandmännen på måndagskvällen ha fått bukt med elden. Räddningstjänstens manskap lämnade då platsen.
– Det är den västra delen av berget som har drabbats. Jag vet inte hur mycket det klättras där, säger han.
Bland klättrare är Stuguberget det mest kända berget i Jämtland och dess omgivningar. På de upp till 80 meter höga väggarna finns omkring 200 leder.
Under släckningsarbetet har räddningstjänsten bland annat vattenbombat med helikopter, se filmen nedan, men många frivilliga har också hjälpt till med eftersläckningsarbetet. Fjällräddaren och klättraren Mårten Ellingsson fick larmet vid kl 20 på lördagen.

– Jag och en till beslöt oss för att åka dit och hjälpa till. Det var ett område på ungefär 100 x 200 meter som brann, och vi kallades in just eftersom räddningstjänsten vet att vi är bra på branta höjder. Vi lämnade platsen vid 07-tiden på morgonen, säger han till Östersunds-Posten.

Aktuell information från räddningstjänsten

Vattenbombning på G!! #filmatfrånaltanen

Ett inlägg delat av Maria Lilja (@misslilja)