Alex Megos sätter projektet Perfecto Mundo (9b+)

Foto: Iulian Pobleanu/Youtube
Alexander Megos har gjort förstabestigningen av det öppna projektet Perfecto Mundo i Margalef i Spanien och uppskattar graden till 9b+.
Den överhängande linjen bultades av Chris Sharma för flera år sedan. Den amerikanske klätterstjärnan har gjort ett flertal försök, men inte lyckats sätta leden. Megos hann före.
– Det här har varit en viktig process i min klätterkarriär och att klippa ankaret på Perfecto Mundo, min första 9b+, och samtidigt få göra förstabestigningen är en fantastisk upplevelse, skriver Alex Megos på Instagram.
Den tyske klättraren, som var först i världen med att on-sighta 9a, tackar Chris Sharma för att ha bultat projektet och italienaren Stefano Ghisolfi som höll i repbromsen. Se filmerna nedan när Alex och Chris nöter på leden.

I’m incredibly relieved. This has been an important process in my climbing career and clipping the anchor of ”Perfecto Mundo”, my first 9b+ as well as getting the FA was an incredible experience. Thank you to @chris_sharma for bolting this thing and the good sessions over the last couple of weeks and big thanks to my good friend @steghiso for belaying me on the send, for being a big source of motivation and a great inspiration to me. And last but not least thank you @ken_etzel for being up there every day with me and capturing all this. @patagonia_climb @patagoniaeurope @patagonia @redbullgermany @goretexeu @tenayaclimbing @sterlingrope @dmm_wales @entreprisesclimbing @cafekraft_nuernberg @frictionlabs @fazabrushes @multicamper_adventure #stylefirst #carrotsforpower

Ett inlägg delat av Alexander Megos (@alexandermegos)