Shauna Coxsey tog hem Legends Only 2017

24-åriga Shauna Coxsey, som vunnit världscupen elva gånger, vann Legends Only i Stockholm på lördagen. Foto: Jonas Paulsson
Den brittiska världsettan Shauna Coxsey vann 2017 års Legends Only på Klättercentret i Akalla på lördagen.
Biljetterna var utsålda och publiken entusiastisk. Det var åter dags för La Sportiva Legends Only i Stockholm, den årliga tävlingen då inbjudna världsstjärnor ska sätta fem knallhårda boulders som de fått öva på ett par dagar innan tävlingen.
Kvinnor och män turas om vartannat år, nu var det tjejernas tur. Och som vanligt var det inget dålig samling tävlande som Klättercentret fått ihop.
Fem av dem tillhör de tio bästa på den officiella världsrankingen: Shauna Coxsey (nr 1), Petra Klingler (nr 5), Staša Gejo (nr 6), Katja Kadić (nr 7) och Fanny Gibert (nr 8). Den sjätte, fransyskan Mélissa Le Nevé, har tävlat framgångsrikt tidigare och bouldrat 8B+ utomhus.
En nyhet för årets upplaga var att det femte och sista problemet klättrades on-sight, utan att deltagarna fått öva på det i förväg. När tävlingen var över stod det klart att Shauna Coxsey vunnit, tätt följd av Staša Gejo.

Resultat Legends Only 2017
  1. Shauna Coxsey, 24, Storbritannien
  2. Staša Gejo, 19, Serbien
  3. Petra Klingler, 25, Schweiz
  4. Fanny Gibert, 24, Frankrike
  5. Mélissa Le Nevé, 28, Frankrike
  6. Katja Kadić, 22, Slovenien

Se hela sändningen från tävlingen
Se även Erik Karlssons intervjuer med ledbyggarna nedan.