Fler vill vara med i tävlingskommittén

Ett glatt gäng deltog i årets arrangörsträff.
De flesta av nästa års SM-tävlingar är nu inbokade. Och ytterligare sex personer är intresserade av att vara med i tävlingskommittén (TK). Det framgick under årets arrangörsträff.
Träffen hölls på Idrottens hus i Stockholm den 21 oktober, på inbjudan av TK. Tanken är att den ska vara återkommande och arrangeras varje höst.
– Huvudsyftet är att diskutera kommande års tävlingskalender, men träffen är också ett forum vid vilket tävlingsarrangörer kan utbyta erfarenheter och idéer, säger Henrik Wåhlin, ordförande i TK.
Bland de frågor som avhandlades under träffen var nästa års NM- och SM-tävlingar. Hittills är tävlingar inplanerade i Västervik, Göteborg, Skellefteå och Stockholm. En slutgiltig tävlingskalender upprättas vid nästa TK-möte.
Mycket tid ägnades också åt organisatoriska frågor.
– Klättergemenskapen är generellt ytterst trevlig och består av individualister, därför måste vi arbeta med en platt organisation. Utveckling ska komma från arrangörer och förmedlas till styrelsen. Klätterförbundet ska byggas av dess medlemmar, säger Henrik Wåhlin.
Följande personer anmälde intresse av att sitta med i TK: Alexander Jansson (Visby KK), Mikael Larsson (Visby KK), Benedikt Neyses (KFUM Skellefteå Idrott), Jim Wasmuth (Västervik KK), Åsa Engström (Solna KK) och Lidia Strömsten (Kvibergs KK).
Minnesanteckningar från arrangörsträffen 2017