Hällers klättercamping öppnar vandrarhem

Foto: Johan Niska
Den 29e juli invigs ett nybyggt vandrarhem för klättrare vid Hällers klättercamping i Bohuslän. Bengt Andersson, ägare till campingen, har arbetat med huset sedan 2014.
Vandrarhemmet är ett komplement till övriga boendeformer på campingen. Det är ett stort hus med gott om plats och bekvämligheter. Dubbelt kök, utomhuskök och toalett med dörr från utsidan är några lösningar som ska underlätta för klättrare.
Huset rymmer upp till nio övernattande gäster. Det finns även planer på att bygga en bastu.
Lantbrukaren och snickaren Bengt Andersson började med markarbeten 2014 och lägger nu sista handen vid huset.
– Jag har haft lite hjälp, men det mesta har jag gjort själv. Klart det blir skoj när det är färdigt. Just nu håller jag på att göra klart balkongräcken och den 14 juli hålls besiktningen, berättar han.
Schemat för invigningen är inte klart, men det kommer att finnas mat och dryck till självkostnadspris och Bengt hoppas på livemusik. Alla är välkomna. En förhoppning är att invigningen även ska bidra till integration och förståelse mellan klättrare och ortsbefolkning.
Häller Klättercamping på Facebook