Grandelius gör 8c och flashar 8A+

Erik Grandelius klättrar Cous Cous (8b+/8c) i Spanien. Foto: Gábor Magyari
Erik Grandelius har flytet uppe. Efter att ha gjort en 8c i Spanien åkte han till Rogaland i Norge och rev av tre hårda boulders på en dag.
Förra månaden befann sig Erik i El Chorro i Spanien där han gjorde Cous Cous (8b+/8c). Leden ligger på den tufaklädda och rejält överhängande väggen El Makinodromo, som är känd utanför Spaniens gränser.
– Vi var ett litet gäng från Oslo och några svenskar i El Chorro. Erik och jag hade bara fem dagar där. Han gick 8c:n i solen på andra försöket, berättar norska elitklättraren och rese- kamraten Paula Voldner.

Sedan åkte Skånepågen hem till Norge, där han numera bor och pluggar matematik, och stack ut på boulderfärd.
Resultatet lät inte vänta på sig. Klättraren Geir Arne Bore rapporterar på sin blogg att Erik den 6 februari flashade Stenbukken (8A+) i Dirdal, därefter satte Slopestyle (8B) och avslutade med Whore of Babylon (8A+) i Stavtjønn. Allt på en och samma dag!