Stort intresse för SKF:s Jam Session

Ett av kursmomenten var att tejpa en jamhandske. Foto: Joel Nyberg
Ett av kursmomenten var att tejpa en jamhandske. Foto: Joel Nyberg
Att knöla in fingrarna i en spricka kan vara svårare än man tror. Omkring 20 klättrare deltog i Svenska Klätterförbundets kurs i att jamma.
Kursen hölls i torsdags i Klättercentrets nybyggda hall i Akalla, där det finns flera olika artificiella sprickor att klättra. Arrangör var SKF:s breddkommitté, med Joel Nyberg och Lollo Blomberg i spetsen, i samarbete med Klättercentret.
jam-session-akalla-bergsport-3Kursen varade i fyra timmar. Först hölls en workshop i konferens-rummet med en presentation av olika jamtekniker.
Deltagarna fick lära sig hur man ska placera händer och fötter, hur man tejpar en jamhandske och vilka skor som passar bäst till sprickor.
Sedan begav sig hela gänget ut i hallen och övade på sprickklättring. Joel Nyberg, Anna Backlund, Stefan Lindström och Maria Pernemalm var instruktörer.
– Det var jättelyckat och väldigt uppskattat. Vi gjorde en undersökning efteråt och samtliga deltagare var nöjda och tyckte att kursen låg på rätt nivå. Jag tror att de fick ut ganska mycket, säger Lollo Blomberg.
Breddkommittén verkar för att öka kvaliteten på medlemskap i klubbar, höja statusen på svenskt friluftsliv och öka förståelsen för klättring som rekreation. Kommittén kommer att ordna fler kurser och klätterträffar framöver, så höll ögonen öppna!