Reino Horak slutar som förbundskapten

Efter fyra år som förbundskapten har Reino Horak valt att avsluta sitt uppdrag för Svenska Klätterförbundet.
Det svenska klätterlandslaget har varit framgångsrikt under ”Nickis” ledning. Innan han tog över rodret för hela landslaget 2013 var han förbundskapten för juniorlandslaget i ett par år.
Reino slutar vid årsskiftet. SKF tackar för den tid som han har engagerat sig och önskar lycka till med nya utmaningar. Han kommer att finnas kvar inom tävlingsklättringen och börjar i januari som förbundskapten och sportchef för det norska landslaget.
Förbundsstyrelsen har uppdraget att tillsätta en förbundskapten. Vi i styrelsen kommer nu att titta på frågan och se över hur landslagsledningen ska se ut, säger Björn Strömberg, ledamot i SKF:s styrelse och dess kontaktperson för Tävlingskommittén.