Världskända klättrare till Legends Only

Alexander Megos på det sista finalproblemet vid bouldertävlingen La Sportiva Legends Only i Stockholm i november förra året. Den 21-årige tysken kom tvåa efter tjecken Adam Ondra, som i dag rankas som världens bästa klättrare. Foto: Klättercentret
Alexander Megos på det sista finalproblemet vid Legends Only i Stockholm för två år sedan. I år är han tillbaka i startfältet. Foto: Klättercentret
Några av världens bästa klättrare kommer till Akalla utanför Stockholm på lördag för att delta i den årliga bouldertävlingen Legends Only.
Det är ett stjärnspäckat startfält som företaget Klättercentret presenterar inför årets Legends Only, som hålls för sjätte gången. Det här året är det männens tur, förra gången var det bara kvinnor som tävlade.
Här är stjärnorna som deltar:

 • Kokoro Fujii, Japan
  Totaltvåa i Världscupen 2016, rankad #2 i världen.
 • Alexander Megos, Tyskland
  2:a i Legends Only 2014, yppersta världsklass utomhus.
 • Jongwon Chon, Sydkorea
  Vinnare av totalvärldscupen 2015, rankad #4 i världen.
 • Jimmy Webb, USA
  Vinnare av Legends Only 2013 och Sisu Masters 2016, yppersta världsklass utomhus.
 • Rustam Gelmanov, Ryssland,
  Rankad #5 i världen.

Årets kanske största affischnamn, japanen Tomoa Narasaki, som ligger #1 på tävlingsrankingen och är världsmästare och vinnare av totalvärldscupen 2016, har tyvärr lämnat återbud i sista stund på grund av en axelskada.
Tidigare har Legends Only hållits på Klättercentrets anläggning vid Telefonplan i Stockholm, men nu sker evenemanget på den nyöppnade anläggningen i Akalla.
Här är några filmer från förra årets tävling, då det enbart var tjejer som tävlade.