Klättra aid på Svartgölsträffen

Från Svartgölsträffen 2014. Foto: Oscar Ölmefors
Från Svartgölsträffen 2014. Foto: Oscar Ölmefors
I helgen hålls Svartgölsträffen i Östergötland. Här kan du övernatta i militärtält och klättra aid tillsammans med likasinnade.

Aidklättringen för en lite undangömd tillvaro i skuggan av klättringens andra discipliner, men varje år arrangerar en liten grupp eldsjälar, med Peder Westman och Robert Nirjens i spetsen, en klätterträff vid berget Svartgöl söder om Linköping.
Årets träff sker den 25-27 november. I närheten av klippan ställer arrangörerna upp ett kaminförsett militärtält i vilket det går att sova i mån av plats.
Man behöver inte anmäla sig i förväg, men om du vill veta mer och paxa en plats i tältet, gå med i Facebookgruppen för Svartgölsträffen och prata med medlemmarna.
Utöver klätterutrustning så behövs utrustning för att sova och äta under en helg. Saknar man aidprylar så kan man fråga i gruppen. Chansen är stor att det går att låna det man behöver. Anpassa kläder och sovsäck efter väder och temperatur och glöm inte pannlampa.
Alla är välkomna, även de som är nyfikna på aidklättring men har aldrig har testat förut. Här kan du få få  tips av erfarna. Men i skenet av produktsäkerhetslagen måste det understrykas att träffen varken erbjuder kursverksamhet eller är något klubbarrangemang i lagens mening, som vanligt sker all klättring på eget ansvar.