Kajsa Rosén #3 på boulder-NM i Danmark

Kajsa Rosén tar emot bronsmedaljen. Foto: DK Climbing
Kajsa Rosén t v på prispallen. Foto: DK Climbing
Kajsa Rosén tog hem tredjeplatsen på boulder-NM i Köpenhamn på lördagen. Hannes Puman tog sig också till final, men slutade på en sjätteplats.
Tävlingen hölls på lördagen. Efter kvalet låg Kajsa på andra plats och Hannes på tredje. Förbundskaptenen Reino Horak rapporterar från Danmark:
– Finalen blev tuff men Kajsa lyckades till slut få med sig en bronspeng hem till Svedala. I herrklassen var det riktigt tufft och vid sista avslutande problemet kunde fem klättrare slåss om silver och brons. Hannes klättrade starkt men det visade sig att de övriga, äldre boulderspecialisternas erfarenhet segrade över den yngste finaldeltagaren. Hade det gällt greppoäng hade han tagit brons men nu hamnade han sist i finalen på grund av för många försök.
Kajsa Rosén. Foto: Reino Horak
Kajsa Rosén. Foto: Reino Horak
Erik Grandelius var nära att slå sig in bland de sex personer som gick vidare till final, men slutade på den snöpliga sjundeplatsen.
– Magnus Högström klättrade till sig en stark tiondeplats och gjorde riktigt bra ifrån sig. Ett utropstecken på detta NM var Samuel Wingårdh som klättrade otroligt fint och hamnade på tolfte plats med många äldre, mer erfarna och meriterade klättrare bakom sig i det bland herrarna 29 man starka starfältet. Bland damerna klättrade både Silvia Barrett och Daniela Ebler bra och kom åtta respektive nia, säger Reino Horak.

Damer

1. Hannah Midtbö, Norge
2. Anna Laitinen, Finland
3. Kajsa Rosén, Sverige
4. Michelle Kim Theisen, Danmark
5. Tina Johnson, Norge
6. Annika Korsgaard, Danmark

8. Silvia Barrett, Sverige
9. Daniela Ebler, Sverige

Herrar
1. Anthony Gullsten, Finland
2. Thilo Schröter, Norge
3. Björn Lisager, Danmark
4. Kenneth Elvegård, Norge
5. Ilari Kelloniemi, Finland
6. Hannes Puman, Sverige
7. Erik Grandelius, Sverige
10. Magnus Högström, Sverige
12. Samuel Wingårdh, Sverige