Säsongens Norrlandscup inleds i Luleå

norrlandscupen-logga-bergsport
Bild: Magnus Eriksson Brändström
Nu börjar den årliga Norrlandscupen. Den första deltävlingen sker i Luleå den 10 oktober.
Cupen arrangeras i år av klätterklubbarna i Östersund, Sundsvall och Luleå samt IKSU i Umeå. Tonvikten ligger på bouldering. Så här ser schemat ut:

  • 10 oktober, Höstcrimpen. Plats: Hälsans hus, Luleå. Både bouldering och topprepsklättring ingår. Mer info finns på Luleklättrarnas hemsida.
  • 7 november, Novemberdraget. Plats: IKSU, Umeå.
  • 5 december, Juljuggen. Plats: Östersund.
  • Sundsvall Plastic Madness. Plats: Sundsvall. Datum är ännu ej bestämt, men det kommer att bli i början av 2016.

Umeå har en ungdomsklass 15-19 år och Luleå har barnklättring (8-14 år) med prislotteri. Sundsvall och Östersund har en juniorklass för ungdomar upp till 18 år.
affisch-hostcrimpen-2015-bergsportIdén till Norrlandscupen föddes av Umeklättraren Magnus Eriksson Brändström för några år sedan.
– Deltävlingarna är öppna för alla som vill delta. Det är roligt att det finns ett intresse, nu hålls cupen för fjärde året. I år har Luleklättrarna hakat på och vi hoppas på att Skellefteå ska vara med framöver, säger han.
Reglerna är enkla. Klubbarna får arrangera vilken typ av deltävling de vill. Repklättring eller bouldering spelar ingen roll. Tävlingsformatet är också upp till varje enskild klubb att bestämma.
– Enda kravet är är att man ska kunna särskilja alla placeringar, ingen får hamna på samma plats, säger Magnus Eriksson Brändström.
Klubbarna avsätter en liten summa pengar som går till totalsegraren i dam- respektive herrklassen. Resultatet publiceras på Borrbult.nu. Sist vann Nanna Söderin och Kristoffer Lindbäck, se artikeln nedan.
Söderin och Lindbäck vann Norrlandscupen