Kajsa Rosén nära finalplats i världscupen i Stavanger

Kajsa Rosén i semifinalen. Foto: IFSC
Kajsa Rosén i semifinalen. Foto: IFSC
Kajsa Rosén, 18, var bara ett par grepp från att ta sig till final under den pågående världscuptävlingen i lead i norska Stavanger.
Redan i torsdagens kval gav Kajsa Rosén ett imponerande styrkebesked när hon toppade ut båda kvallederna.
På fredagkvällen hölls semifinalen. Kajsa klättrade lugnt och stabilt och använde alla tillfällen till vila. När hon var nära toppen lade hon en hög hälkrok och skulle falla in med handen på nästa grepp, men föll plötsligt av.
–Jag har aldrig sett Kajsa klättra så bra förut. Hon klättrade bestämt och med bra tempo. Sedan valde hon tyvärr en felaktig lösning. De andra matchade på greppet och gick vidare, medan Kajsa heel-hookade och gick vidare med en hand. Men en tiondeplats är mer eller mindre sensationellt, Kajsa klättrade bättre än flera av dem som gick till final, säger förbundskaptenen Reino Horak.
Kajsa Rosén var länge bland de åtta som hade finalplatsen säkrad. Men när Jain Kim, Anak Verhoeven och Mina Markovic toppade ut semifinalleden, som de enda tävlande i damklassen, åkte Kajsa ned på tionde plats.
Hannes Puman, 17, lyckades också ta sig till semifinal. Men konkurrensen i herrklassen var stenhård och Hannes föll oväntat när han försökte lägga en besvärlig hälkrok. Han slutade på #25.
Så här blev det svenska lagets resultat:
Damer
10. Kajsa Rosén
31. Stella Plantin
32. Katrin Amann
Herrar
25. Hannes Puman
30. Magnus Högström
35. Fredrik Serlachius
Kompletta resultat damer
Kompletta resultat herrar