Camp5 ny boulderträff i Focksta

karta-camping-camp5-bergsportI juni äger boulderträffen Camp5 rum i Focksta utanför Uppsala. Förutom klättringen hoppas arrangörerna att deltagarna själva ska bidra med musik och kreativa idéer.

Focksta har hundratals problem av olika grader. Camp5 pågår i en vecka, från den 7 juni till den 13 juni. Det kostar 500 kr att delta (gratis för barn upp till 12 år) och man betalar via sajten Eventbrite.
Arrangörerna hyr bajamajor, ett fält där alla kan tälta, står för ett ”gemensamhetstält” med musikanläggning, brasa på kvällen och el för det mest nödvändiga. Evenemanget är inte vinstbaserat, avgiften ska bara täcka kostnaderna.
Bakom Camp5 står ett kompisgäng från Stockholm och Köpenhamn, initiativtagare är 35-årige Christophe Bram. Han hoppas att träffen ska bli ett årligt återkommande evenemang.
– Vi vill sudda ut gränserna mellan arrangörer och deltagare. Det är öppet för alla att vara med som volontärer. Organisationen bakom Camp5 är en helt öppen process, säger han.
Deltagarna står själva för mat och vatten samt måste ta hand om sina egna sopor.  Och de får gärna bidra aktivt till träffens innehåll.
– Vi vill att deltagarna deltar kreativt, det kan ske genom att ta med ett instrument och ge en liten opretentiös konsert, göra en after-climb yogasession, eller bara dela med sig av sin favoritmusik genom att plugga in i tältets ljudsystem, säger Christophe Bram.
Senaste betalningsdag är 17 maj. Mer information finns på träffens hemsida eller Facebook.