I dag startar bouldertävlingen Gymfejden

Nu är det åter dags för bouldertävling mellan klätterhallarna i Stockholm. Foto: Klätterverket
Nu är det åter dags för bouldertävling mellan klätterhallarna i Stockholm. Foto: Klätterverket
Gymfejden är tillbaka. För andra året i rad arrangerar Stockholms klätterhallar bouldertävlingen i vilken vem som helst får vara med. 
Tävlingen är ett samarbete mellan Klätterverket, Karbin, Bouldering Stockholm och Klättercentrets hallar i Solna respektive vid Telefonplan.
Kvalomgången inleds i dag och följer ungefär samma upplägg som förra året.  På varje gym byggs 20 tävlingsproblem i varierande gradspann. Den som vill delta köper ett scorecard för 300 kronor i kassan på valfritt gym och anger vilken av klätterhallarna man vill tävla för.
Sedan klättrar man och noterar poängen själv.
Kvalomgången pågår i fyra veckor och avslutas den 22 maj. Därefter bildar hallarna varsitt finallag med tre män och tre kvinnor. De fem lagen möts i en final, som i år hålls  den 29 maj på Karbin. Mer information finns på Gymfejdens Facebooksida.
Nytt för i år är att kvalomgången har kortats ned till fyra veckor samt att kostnaden omfattar ett gratis inträde på varje gym. Arrangörerna lovar även att boulderproblemen ska vara lite lättare än förra året, då de hårda graderna vållade en del missbelåtna miner.