Klätterverket öppnar nytt gym i Stockholm

Den nya klätterhallen byggs i Mätarehuset, som ligger bredvid de stora gasklockorna nära Norra Djurgårdsstaden. Foto: Malin Cooper-Williams
Den nya klätterhallen byggs i Mätarehuset, som ligger bredvid de stora gasklockorna nära Norra Djurgårdsstaden. Foto: Malin Cooper-Williams
Klätterverket expanderar och öppnar 2018 sin andra klätterhall i Stockholm.
– Jag är supertaggad. Det känns jättekul, säger VD Trevor Cooper-Williams.
I över 20 år har Klätterverket drivit en klätterhall i Sickla i sydöstra Stockholm. Den nya hallen kommer att ligga i Mätarehuset i det gamla gasverksområdet utanför Östermalm. Ombyggnaden börjar 2017 och invigningen är planerad till 2018.
– Vi hoppas att det kommer att bli riktigt bra. Vi kan nå ut till fler kunder och får ett gym norr om stan. Det ligger nära Norra Djurgårdsstaden, en nybyggd stadsdel mellan Östermalm och Lidingö, säger Trevor Cooper-Williams.
Den totala golvytan är över 1.500 kvadratmeter och takhöjden är 16 meter som högst. I delar av byggnaden finns två våningsplan.
– Mätarehuset byggdes 1893 och användes framför allt för att mäta gasen innan den pumpades vidare ut i stadens gasnät. Huset kommer att behöva en omfattande renovering men samtidigt kommer vi att behålla den viktiga historiska miljön och de antikvariska värdena.
För en tid sedan vände Stockholms stad sig till företag och byggherrar och frågade vad de ville använda Mätarehuset till. De flesta föreslog hotell eller kontor. När Klätterverket hörde av sig nappade kommunen direkt, skriver Mitt i Stockholm.
– Det är jätteroligt att det blev den här lösningen, det är klockrent. Klätterhuset blir ett bra komplement till de andra verksamheterna i området, säger Britta Eliasson, handläggare på exploateringskontoret, till tidningen.