Söderin och Lindbäck vann Norrlandscupen

Nanna Söderin klättrar hem förstaplatsen på Sundsvall Plastic Madness, en av deltävlingarna i Norrlandscupen. Foto: Pär Åslund.
Nanna Söderin klättrar hem förstaplatsen på Sundsvall Plastic Madness, en av deltävlingarna i Norrlandscupen. Foto: Pär Åslund
Nanna Söderin från Östersund och Kristoffer Lindbäck från Luleå tog hem segern i Norrlandscupen 2014/2015.
Resultatet presenteras av Borrbult.nu. Tävlingen har hållits tre år i rad och består av tre bouldertävlingar i Östersund, Umeå respektive Sundsvall. Nanna Söderin vann två av tävlingarna och var solklar vinnare i damklassen.
– Det var roligt. Jag hoppas tävla mer framöver, både lead och boulder. Jag försöker vara med på de tävlingar jag kan, säger Nanna, som två gånger har hamnat på pallplats i SM i lead.
Kristoffer Lindbäck vann herrklassen, trots att han åkte på klätterresa till Thailand och inte var med på den sista deltävlingen.
Norrlandscupen var ursprungligen Umeklättraren Magnus Eriksson Brändströms idé och arrangeras av Östersunds KK, IKSU/Umeå KHK och Sundsvalls KK. Klubbarna får arrangera vilken typ av tävling som helst (boulder eller lead), bara det går att skilja de tio högst placerade åt. Hittills har klubbarna arrangerat bouldertävlingar.
Damer
1. Nanna Söderin, 57 p
2. Linn Björ, 37 p
3. Anna Thorsaeus, 23 p
Herrar
1. Kristoffer Lindbäck, 35 p
2. Linus Malm, 34 p
3. Urban Dufva, 33 p