Adam Ondra krossade allt motstånd på Legends Only

Adam Ondra på väg att toppa ut det tredje problemen, som inleddes med en dyno. Foto: Andreas Andersson
Adam Ondra på väg att toppa ut det tredje problemen, som inleddes med en dyno. Foto: Andreas Andersson
Adam Ondra vann bouldertävlingen La Sportiva Legends Only överlägset. Han var den ende som toppade ut samtliga fem problem.
Över 500 åskådare på Klättercentret Telefonplan i Stockholm fick på lördagskvällen se den världskände klättraren vinna tävlingen för andra gången. Så här blev slutresultatet:
1. Adam Ondra, Tjeckien (5 urtoppningar)
2. Alexander Megos, Tyskland (2)
3. Jan Hojer, Tyskland (2)
4. Jimmy Webb, USA (2)
5. Daniel Woods, USA (2)
6. Jernej Kruder, Slovenien (1)
Vid prisutdelningen kommenterade en glad Ondra:
– Jag kände att jag kunde göra alla problem efter torsdagens session, men det gjorde också att pressen ökade. Jag var superrädd att jag skulle trötta ut mig på det första och det andra problemet, som var de svåraste för mig. Men när jag toppade ut det första kunde jag känna mig mer självsäker och avslappnad.
Och det märktes. 21-åringen satte fyra av fem problem på det första försöket. På ett av problemen missade han en dyno till slutgreppet, men tog revansch på andra försöket.
Efter Adam Ondra var det tätt mellan de tävlande. Alexander Megos, som nyligen kom hem från en lång boulderresa i USA, såg taggad ut inför att vara tillbaka inomhus och knep andraplatsen sedan han nått zongrepp fler gånger än trean Jan Hojer.
legends-only-2014-bergsport-4
Alexander Megos på det sista problemet.
Megos var en hårsmån från att toppa ut ytterligare ett problem. Han hade ena handen på volymen som var slutgreppet, men föll av.
Konferencierer var Sean McColl och Matilda Söderlund. Klättraren och professionelle jonglören Viktor Gyllenberg bjöd på pausunderhållning.
Se hela tävlingen här: