Laddat startfält på SM i lead i Göteborg

Martin Idegren, som är en av deltagarna i SM i lead, på Klätterlabbet i Göteborg där tävlingen sker på lördag. Foto: Ricardo Morales
Martin Idegren, som är en av deltagarna i SM i lead, på Klätterlabbet i Göteborg där tävlingen sker på lördag. Foto: Ricardo Morales
På lördag avgörs SM i lead på Klätterlabbet i Göteborg. I startfältet finns bland andra Hannes Puman och Matilda Söderlund. Samtidigt hålls en Sverigecup för juniorer.
Arrangör är Västkustens Sportklätterklubb (VSKK), på uppdrag av Svenska Klätterförbundet (SKF). Förbundskaptenen ”Nicki” Horak är huvuddomare.
– Vi siktar på en hög internationell klass på tävlingen. Det ska kännas som att komma till en världscup, i alla fall hoppas vi på det, säger tävlingsledaren Björn Strömberg från VSKK.
På damsidan finns flera intressanta namn bland deltagarna: Matilda Söderlund,  juniorerna Kajsa Rosén och Katrin Amann, Nanna Söderin och Stella Plantin.
Matilda Söderlund har inte varit med i SM i lead på flera år, dels på grund av skador, dels på grund av att SM har krockat med internationella tävlingar. Nu gör hon comeback.
– Det ska bli kul! Framför allt för att det var ett tag sedan, säger hon.
I herrarnas startfält finns bland andra JVM-guldmedaljören Hannes Puman och Fredrik Serlachius.
– Vi hoppas att även Geir Söderin, Magnus Högström och Erik Grandelius kommer, säger Björn Strömberg.
Parallellt med SM i lead arrangerar VSKK även en Sverigecup i lead för juniorer. Tävlingarna hålls samtidigt och de olika klasserna får i något fall klättra samma leder. Uppslutningen är gedigen, hittills har ett 40-tal juniorer anmält sig till cupen.
Det går fortfarande att anmäla sig till tävlingarna, mer information finns här.