Junior-VM: Kajsa Rosén och Hannes Puman till final

Kajsa Rosén klättrar semifinalleden i klassen Ungdom A.
Kajsa Rosén klättrar semifinalleden i klassen Ungdom A.
Kajsa Rosén blev #3 och Hannes Puman blev #4 när semifinalerna hölls i junior-VM i Nya Kaledonien på söndagen. Båda går därmed vidare till final.
Resultatet är en glädjande framgång, framför allt för Kajsa Rosén, som har haft en motig tävlingssäsong. Se filmen från semifinalerna nedan.
Katrin Amann gjorde också en stark insats och slutade på #11 i juniorklassen. Hon hamnade strax utanför finalen, endast de åtta första gick vidare. Ymer Alber blev #18 i sin klass Ungdom B.
– Fantastiskt kul både för mig och Timo Kero att få två av fyra deltagare till final. Riktigt roligt för Kajsa då det är hennes första VM. Nu väntar final i morgon för Hannes och på tisdag för Kajsa. Hon och vi andra missar en tänkt windsurfingdag men det är det värt, säger förbundskaptenen Reino Horak.
– Jag vill även ge en eloge till Katrin Amann som trots nära fem månaders träningsfrånvaro förbättrade sin 17:e plats från förra året till en 11:e plats, enbart två platser och två moves från final. Även Ymers 18:e plats i ett första VM som förstaårs Ungdom B är något han kan vara stolt över.
Se måndagens final med Hannes Puman (livestreaming)
Se tisdagens final med Kajsa Rosén (livestreaming)
Fullständiga resultat