Sundsvalls KK hade barn- och ungdomsläger

Melvin Hedin klättrar på ett problem i Bergafjärden. Foto: Tomas Stenlund
Melvin Hedin klättrar på ett problem i Bergafjärden. Foto: Tomas Stenlund
Sundsvalls klätterklubb höll ett klätterläger för barn och ungdomar den sista helgen i augusti. Förutom ledare och föräldrar deltog tolv barn mellan sex och 14 år.
Lördagen ägnades åt bouldering vid Bergafjärden och söndagen åt repklättring vid Midskogsberget. Sällskapet övernattade på en camping och spenderade lördagkvällen med att titta på den livestreamade VM-finalen i bouldering.
– Det har varit fantastiskt roligt. Kul att se hur de har umgåtts med varandra över åldersgränserna och också hur mycket de har vågat testa i klättringsväg, säger Tommy Lundemo, en av ledarna från Sundsvalls KK.
Lägret genomfördes tack vare ekonomiskt stöd från Svenska Klätterförbundet.