Eskilstuna KK hade ungdomsläger vid Bistaberget

Lunchen avnjöts vid klippans fot. Foto: Ingemar Kallas
Ett tiotal medlemmar från Eskilstuna Klätterklubb tillbringade den gångna helgen vid Bistaberget utanför Nyköping. Lägret bekostades genom bidrag från Svenskt Friluftsliv.
Sex barn i åldrarna 8-15 år och sex vuxna trotsade sommarhettan och deltog i lägret.
– Vi klättrade hela lördagen på Bistaberget, sedan grillade vi på en ö utanför Nävekvarn och satt och snackade om dagen som varit. Vi sov över på vandrarhem och på söndagen klättrade vi på Bistaberget igen, berättar Ingemar Kallas från EKK.
Klätterhelgen blev en prövning för några av juniorerna, som annars är vana vid att klättra inomhus.
– Berget var superbra. Kanske lite tufft för vår ungdomsgrupp, men det visar vad som krävs för att klättra ute. Barnen behöver lära sig fottekniken. De tror först att det inte finns några fotsteg, men sedan ser de att det går att klättra och hitta stegen, säger Ingemar Kallas.
Svenska Klätterförbundet (SKF) hjälpte klubben med att ansöka om bidraget från Svenskt Friluftsliv.
– Vi fick jättestor hjälp av SKF:s kansli med hur vi skulle gå till väga med bidragsansökan. Utan den hjälpen hade det inte gått. Vi är så glada att vi fick i väg alla på lägret, det går ju åt en del pengar med hyra av buss, mat och boende, säger Ingemar Kallas.